Diplomirala sam studij nutricionizma na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu. Tijekom studija otkrila sam ljubav prema dijetoterapiji. Znanje sam brusila od samog početka: usavršavanjem u veronskoj bolnici Ospedale Civile Maggiore, u hrvatskom društvu za celijakiju Celiko centar, u zagrebačkoj udruzi za pomoć djevojkama s poremećajima u hranjenju u Centru BEA te potom u Poliklinikama u kojima sam se zaposlila kao nutricionist.
Za sebe govorim da sam introvertni filantrop. Zato svoj životni vijek posvećujem radu s ljudima. Cilj je moga rada podići kvalitetu života kod ljudi – boljim odlukama u prehrani i boljim odnosom prema hrani. Težim tome da učim ljude kako njegovati vlastito tijelo kroz čin jedenja. Njegovati, ne tješiti. Moj je rad fuzija dijetoterapije i fitoterapije – terapije biljnim preparatima. Fitoterapijom brže djelujemo na gašenje tegoba kako bismo se rasterećeniji mogli posvetiti poboljšanju prehrane koja traži vrijeme, ali zato osigurava zdravlje na duge staze. Svjesna da je prehrana samo jedna grana drva zdravlja, volim raditi timski s mojim suradnicima: kineziterapeutima, psihoterapeutima i liječnicima kako bi poticali cjelovito zdravlje ljudi.
Mom istraživačkom duhu nema kraja pa sam upisala poslijediplomski specijalistički studij iz fitofarmacije na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu. U svojem specijalističkom radu pišem o utjecaju zaraze koronavirusa na crijevnu mikrobiotu.
Odrasla u obitelji lovaca, ni dandanas nikome nije jasno zašto jedina u porodici ne ludujem suviše za okusom mesa. Ali jako volim tartufe. Moguće zato što ih rijetko imam priliku jesti.
Rodom iz Istre, more je moj prirodni habitat. U slobodno vrijeme plivam i bicikliram. U Zagrebu treniram akrobacije na šipci i nordijsko hodanje. Ljubiteljica sam glazbe, japanskih anima, drama (na kazališnim daskama, ne u životu) i poezije koju volim pisati sebi za dušu u večernjim satima.